Docenten

Docenten


Hanneke

Ik ben als 4 jarige kleuter mijn danscarriere begonnen . Dat heb ik altijd met ontzettend veel plezier gedaan . Later mocht ik van deze hobby mijn beroep maken. Ik ben afgestudeerd aan de danscacademie in Tilburg en na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan, begonnen met de start van deze balletschool.
Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een grote school, op 2 locaties, met een grote vaste kern van trouwe dansers die elk jaar nog groeit.
In mijn lessen wil ik graag plezier in dans voorop. Mijn uitdaging is om lessen te geven met veel afwisseling in lesstof, de leerlingen uit te dagen ,op het goede niveau passend bij de leeftijd. Als deze combinatie van factoren goed is dan hebben we de basis gelegd voor fijne lessen met plezier in dans waarbij steeds een hoger niveau kan worden bereikt.


Lobke

Ik heb als leerling bij balletstudio Hanneke van der Stappen gedanst van 1997 - 2007. In dat laatste jaar ben ik aangenomen op de docentenopleiding van Dansademie ArteZ in Arnhem. In juni 2011 ben ik daar afgestudeerd en meteen weer aan de slag gegaan bij Hanneke nu echter als docente. Op de academie ben ik opgeleid voor het lesgeven in klassiek ballet, Jazz, modern en ADV. Daarnaast heb ik les gehad in internationale dans en folklored. Ik heb diverse stages gelopen en in verschillende stukken gedanst. In 2010 heb ik een bezoek aan New York gebracht waar ik verschillende danslessen gevolgd heb. Ik heb mij hier vooral gericht op Limón, een moderne danstechniek. Naast het werk op deze balletschool werk ik ook bij Introdans Interactie. Verder doe ik mijn best om via workshops em cursussen, net name in Amsterdam, bezig te zijn met danstrends als hiphop en funk, zodat ik mijn leerlngen een zo breed mogelijk aanbod aan lesmateriaal kan verschaffen. Ik vind het belangrijk dat leerlngen op een verantwoordelijke wijze bezig zijn met dans en daarnaast vooral plezier beleven aan dans en beweging.


Nancy

Hallo, mijn naam is Nancy van Kesteren en ik woon in Oss. Al op jonge leeftijd maakte ik kennis met ballet op de Eerste Osse Balletschool van Liesbeth van Berkel. Mijn eerste ervaringen in het organiseren van balletvoorstellingen en het lesgeven in ballet, met name aan jonge kinderen, deed ik bij haar op. Sinds 1997 ben ik werkzaam bij Balletstudio Hanneke van der Stappen. Mijn specialiteit is het lesgeven aan kleuters en jonge kinderen aan de ene kant en aan de andere kant ben ik nauw betrokken bij de organisatie en de uitwerking van balletprodukties zoals bv. de tweejaarlijkse leerlingenuitvoering. Tot slot hoop ik nog heel veel kleine danseresjes in mijn klassen te kunnen verwelkomen zodat ik hen het enthousiasme voor ballet, zoals ik dat zelf ook heb, over kan brengenNoortje

Als vierjarig meisje huppelde ik al in mijn roze balletpakje als leerling rond bij Balletstudio van der Stappen in Heesch. Hier heb ik tot mijn 18e mijn passie voor dans mogen ontwikkelen. Ik volgde lessen in klassiek ballet en jazz. Na mijn rol als 'Alice' in de voorstelling Alice in Wonderland, wist ik het zeker: Ik wil altijd blijven dansen.
In 2014 ben ik toegelaten tot de bacheloropleiding Docent Dans aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Inmiddels start ik mijn laatste jaar aan deze opleiding, voornamelijk bestaande uit diverse stages en het schrijven van mijn eindscriptie. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring mogen op doen in het lesgeven aan verschillende doelgroepen in verschillende stijlen.
In mijn lessen vind ik het belangrijk dat de leerlingen plezier halen uit dans, voor hun zelf maar ook samen met elkaar. Een positieve en fijne sfeer in de les bevorderd in mijn ogen dan ook de ontwikkeling van de leerling in dans. Hier wil ik ook met alle liefde en plezier mijn steentje aan bijdragen als nieuwe hiphop-docente. Met mijn passie en enthousiasme voor dans hoop ik mijn leerlingen te inspireren!


Caroline

Ik ben begonnen met klassiek ballet als 8 jarig meisje op de balletschool van Liesbeth van Berkel. Op 12 jarige leeftijd ben ik naar de Dansacademie in Tilburg gegaan en heb ik de vooropleiding klassieke dans gevolgd. Vervolgens doorgestroomd naar het HBO uitvoerend moderne dans en daarin ook afgestudeerd.
Ik heb daarna 3 jaar in Frankrijk gedanst en getourd door Europa. Ook heb ik in die tijd meegedaan aan het International Concours de Dance te Parijs en bereikte in de finale de derde plaats. Vervolgens heb ik een half jaar in Italië gedanst bij company Artemis o.l.v Choreografe Monica Casadei, getoerd door Italië. Ik ben daarna terug gegaan naar Nederland omdat ik mijn lieve man in Oss heb ontmoet. Na een kopstudie op de Academie in Tilburg voor het docentschap, ben ik aldaar les gaan geven. Later dat jaar ben ik gevraagd door Helma Melis, een Belgische choreografe, om in haar kleine gezelschap te komen dansen.
Inmiddels heb ik 2 kleine meisjes van 5 en 3 jaar oud. Ze zitten allebei op les bij juf Nancy.
Ik hou van organische, energieke lessen met een fijne sfeer. Muziek is voor mij heel bepalend. Het is mijn eerste inspiratiebron om materiaal te maken wat daarmee speelt.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide